Business Joomla Themes by Justhost Reviews

 

„A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik.”

Popper Péter

Kedves Érdeklődők!


Az Adultus Alapítványnál elindítjuk a Szenior Életfa Programot, rövidítve SZÉP (mert igenis lehet szép egy idős ember is, ha ráncain túl a bölcsességét, pozitív személyiségét látjuk), melyben az 50 év felettieknek szeretnénk tájékoztatókat, programokat, képzéseket kínálni.

Úgy gondoljuk ezek a korosztályok – bár ma Magyarországon kb. 3,8 millió 50 év feletti ember él – nem kapnak elég figyelmet, mert az ageizmus (életkor szerinti diszkrimináció) a társadalomban és a gazdaságban egyaránt megtalálható. A Szenior Életfa Programban megpróbálunk ez ellen tenni, és különféle képzéseket, közösségi programokat dolgozunk ki. Örömmel vennénk, ha ezekhez minél többen kapcsolódnának!

Közös platform a humánum, a másik ember tisztelete, függetlenül mindenféle politikai ideológiától és vallási nézettől.

 

Mit akarunk csinálni?

Facebook csoport indítása, ahol rendszeresen hírt adunk az 50+ korcsoportokat érintő ismeretterjesztő, kulturális témákról. Ebben szívesen fogadunk minden közreműködőt, akinek mondanivalója van, legyen háziasszony vagy egyetemi tanár.

Azt tervezzük, hogy a híreken kívül „fellapozzuk” az Emlékek könyvét és „kinyitjuk” a Szívesség kosarunkat is.

Úgy gondoljuk az idősödők is tudnak, akarnak új dolgokat tanulni, ezért praktikus, rövid képzéseket indítunk digitális és egyéb témákban. Ezeket nemcsak a budapestieknek tesszük elérhetővé, hanem online formában bárki kapcsolódhat hozzájuk.

Reméljük, lesznek olyan érdeklődőink is, akikkel személyesen találkozunk, közösen hallgatva a szabadegyetemünk érdekes előadásait!

 

Ha egyetértetek a terveinkkel és szívesen csatlakoznátok hozzánk, vagy ajánlanátok másoknak, osszátok meg az oldalunkat és kövessetek bennünket (az úton…)!

 

Köszönettel a Szenior Életfa Program szervezői!

 

Az alábbi kérdőív sokat segítene az igények megismerésében, ezért kérünk benneteket, aki az érintett 50+ korosztályokhoz tartozik, töltse ki!

KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE