Business Joomla Themes by Justhost Reviews

Elérhető a Minőségirányítási rendszer

Elérhetővé tesszük az Adultus Alapítvány a NYITOK Klaszterrel együttműködésben kidolgozott minőségirányítási rendszerét, amelyet elér és letölthet a Minőségbiztosítás menüpont alatt. Itt találja a felhasználási feltételekről szóló leírást, és a regisztrációs lapot.

Megállapodás külső értékelésre

Az Adultus Alapítvány megállapodást kötött a Tudáspont Kft-vel az Alapítvány által kidolgozott minőségbiztosítási rendszert használók külső értékelésére. Partnereinket tájékoztattuk az együttműködésről, melynek keretében a rendszert kidolgozó, és azt jól ismerő szakértőink végzik az értékelést. Kérdéseit a külső értékeléssel kapcsolatban az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen teheti fel. Természetesen továbbra sem tettünk le arról, hogy az Adultus alapítvány saját jogon is végezhessen külső értékelői tevékenységet.

Felnőttképzési konferencia

Partnerünk, az Inventum Kft. 2016. február  2-án felnőttképzési konferenciát szervez. A konferencia témái: Jogszabályi változások a felnőttképzés területén; Online marketing felnőttképző intézményeknek; Forrásbevonási és pályázati lehetőségek a szakképzésben és felnőttképzésbe; Felnőttképzési minőségbiztosítás; Felkészülés a felnőttképzési intézmények ellenőrzésére.

Elkészült az Adultus Alapítvány felnőttképzési minőségbiztosítási rendszere

Az Adultus Alapítvány a NYITOK Klaszterrel (Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter) együttműködve kidolgozta felnőttképzési minőségbiztosítási rendszerét. A minőségbiztosítási rendszer alapjául szolgálta az a Rettegi Zsolt és Bertalan Tamás által 2004. óta fejlesztett, és több mint száz felnőttképzési intézményben bevezetett minőségbiztosítási rendszer, amely a minőségirányítási alapelveket, és a felnőttképzési folyamatok jellemzőit foglalja egy áttekinthető, könnyen adaptálható rendszerbe. A rendszer továbbfejlesztésében részt vett Nagy Zsolt felnőttképzési szakértő, a NYITOK Klaszter elnöke. A minőségbiztosítási rendszert a minőségbiztosítási keretrendszernek való megfelelés vizsgálatára benyújtottuk 2014. április 4-én a Felnőttképzési Szakértői Bizottsághoz.

Megjelent  Felnőttképzési Online Tudástár legújabb kiadványa

Elérhető a felnőttképzési intézmények számára a Felnőttképzési Online Tudástár Infomozaik sorozatában megjelent kiadvány: Hogyan készüljünk az ellenőrzésre? - Ellenőrzési munkafüzet felnőttképzőknek. A kiadványról és a hozzá kapcsolódó műhelykonferenciáról ITT olvashat bővebben.  A Tudástárat az Inventum Kft-vel együttműködésben az Observans Képzési Szolgáltató Kft hozta létre, a két szervezet együttműködésében kiadott „Felnőttképzésről képzőknek – Változások és értékek” című kézikönyvhöz kapcsolódóan. Az Adultus Alapítvány a Tudástár folyamatos frissítéséhez biztosít szakértői háttértámogatást. Egyelőre a Tudástárhoz a könyv megvásárlói kapnak hozzáférést. (A könyvet itt rendelheti meg: http://eugenius.relacio96bt.hu/felnotkepzesi-kezikonyv-megrendelese). Amennyiben szívesen lenne a Tudástár felhasználója, érdeklődjön az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Lezárult az Adultus Alapítvány pályázata

Az ÁROP 1.A.6 2013. pályázati konstrukció keretében Baracska önkormányzata és az Adultus alapítvány Közigazgatási partnerség Baracskán címmel pályázatot valósított meg. A partnerség keretében az Alapítvány feladata volt, hogy megvizsgálja azokat a felnőttképzési és szakképzési lehetőségeket, amelyek a kistérségben az önkormányzatok és civil szervezetek együttműködésében megvalósíthatók. Az Alapítvány részt vett a cselekvési terv kidolgozásában, az önkéntesek toborzásában, és a felnőttképzési, szakképzési tárgyú rendezvények lebonyolításában.